Saturday, September 23, 2006

Laundry crisis

It doesn't happen very often, but once every few months it occurs at the M & Nic household: the laundry crisis. With that I don't mean the bleeding of a red sock in a white load of laundry. I mean the fact that M and I argue over laundry.

When we first moved in together, we discussed the house work and how we would divide it. We made an agreement: M promised to take care of the floors (vacuum and mop) and I would do the laundry.
This arrangement has worked well so far, but sometimes I get annoyed. I'll explain why.

We have one dirty clothes basket, and on Saturday I sort it. I make piles: a dark load, a white load, a red and pink load... it totally makes sense. I throw them in the waching machine and until that time there's piles on the utility room floor. Sometimes that means that when M comes out of the shower on Saturday night, he has to put his dirty clothes somewhere. However, he doesn't seem to understand the system. To me it's logical that his dark socks go on the dark pile, and his white undershirt should end up on the stack of whites. But he has two solutions:
a) walk in the utility room and put clothes in the middle of piles. He calls this the "multiple choice solution".
b) walk in the utility room and put clothes in the recently emptied clothes basket. This is the "good luck Nic" solution.
I've explained the system to him many times. But today he told me again: "I just don't get it!". I guess I need to find another teaching method.

Don't think I'm a whiny girl friend. (I try not to be, anyway!) I'll quote my professor in my opinion of this: "If this is your biggest problem, consider yourself a lucky girl!". And I do. I'm a very lucky girl to have a great boyfriend like him! He's very handy and can fix anything that's broken. And we did agree that doing laundry is my job, so I guess I shouldn't complain...

16 comments:

M said...

I totally don't agree with the laundry problem. Because whenever you have a job for me there is never a crisis.
You are lucky to have me as your boyfriend. I'm lucky too!

Neilz said...

En zo is weer een probleem de wereld uit :)

hette said...

Hahaha herkenbaar. Ik doe de was op zondag en maak dan ook van die stapeltjes. De meeste stapeltjes gooi ik trouwens weer terug aan het einde van de dag omdat ik er niet meer toe gekomen ben om ze te wassen.

Alette123 said...

De was is hier ook altijd een punt, maar dan meer de spullen die gewoon niet in de wasmand liggen. Men verondersteld hier in huis dat ze er vanzelf naar toe gaan en dan gewassen worden. Dus niet ;) Alles was niet in de wasmand ligt wordt ook niet gewassen. En dat schijnen ze niet altijd te begrijpen :)

gr Letje

She said...

Haha, ik zie het voor me. Mannen & was, het gaat zelden goed volgens mij. Zo probeerde ik de laatste keer dat ik mijn ex opzocht in Ierland uit te leggen dat hij niet al zijn was met een wasmiddel met bleek erin moest wassen. Ik geloof dat hij niet wist dat er verschillende soorten wasmiddel zijn!

Yoastie said...

Ik ben op een jarenlange missie om al mijn kleren zodanig te krijgen dat ze in één wasmand en in één machinelading kunnen. Mijn sokken zijn allemaal hetzelfde, dus ik heb maximaal één paar dat incompleet is in de hele kast! Wij hebben hier drie wasmanden voor vuile was (Nic, je zult erg trots zijn) en twee voor schone. Ik denk zelf dat ik erg goed ben (ik strijk m'n eigen shirts door een klein foutje dat ik maakte toen we net samen waren (ze zijn nu wel rechter als ik op werk aankom, puh)), maar al die stapels, wasmanden, verschillende kleuren - het zegt me allemaal niets!

Alfie said...

The laundry is always a bone of contention in our house. Not only are there different colours to consider but the different temperatures that it is washed at. Frankly my 22 months old daughter knows the laundry system better than Hubby. But mostly these days he remembers to empty his pockets before dumping the item of clothing in the laundry basket (irespective of colour). And that is a step in the right direction after all. Thinking of getting labels for the laundry baskets. But if I am honest with myself I think this will not help, as the baskets are currently of a different type for each colour.

simone said...

pfffffffff het is afgezaagd maar ik zeg alleen MAnnen die kunnen soms gewoon niet logisch denken whahahaha

fijn weekend en de was is al weg neem ik aan??

Plien said...

Wat een feest der herkenning;-)

falleri said...

Tuurlijk mag je zeuren over een man die je wassysteem niet begrijpt. Ik word er af en toe ook gek van. Wij hebben 2 wasmanden, 1 voor licht, 1 voor donker. Soms vind ik toch iets lichts in de donkere en iets donkers in de lichte, maar daar kan ik wel mee leven. Ik zoek de was toch ter plekke uit. Waar ik echter niet mee kan leven is dat ik 'm al zo vaak heb gezegd dat-ie z'n zakken moet nazoeken voordat een broek de was ingaat. Laatst deed-ie dat nog een keertje extra, en toch nog vond ik achteraf door mijn hele was verspreid stukjes van een boodschappenbriefje (niet anders mogelijk dan dat ze uit die broek kwamen, aangezien het het enige kledingstuk met zakken was) Hoe moeilijk kan het zijn?!
Ik heb ook het principe, wat niet in de was zit wordt niet gewassen. Maar af en toe maakt het me niet zoveel uit, en kijk ik toch nog even tussen zijn kleren. Na 7 jaar moet de strijd natuurlijk niet meer te heftig zijn... :)

falleri said...

En oja, de was is mijn ding. Geen specifieke afspraak, maar ik doe het liever zelf. En dan vind ik het stiekem ook helemaal geoorloofd dat E meestal met het vuilnis moet slepen, haha. Wie minder in de huishouding doet, moet de vervelende klusjes dan maar opknappen.. of is dat erg gemeen? :D

Renne said...

Ik heb ook nog wel eens de neiging om m'n zakken niet na te kijken.

Zo verdwijnen er idd nog wel eens briefjes de was... zo ben ik een keer een "geel" briefje uit een witte broek vergeten te halen.. ik kan je zeggen dat het feest in huis was haha

Urilya said...

Nu doet mn moeder de was nog en ben ik degene die nog met het systeem mee werkt. Ik laat ook regelmatig werkbriefjes in mn zakken zitten. En elk weekend komt mn meoder mn kamer binnen met de vraag of ik nog was heb. "nee dat zit al in de wasmand". En dan is het maandag "mam je hebt mn shirtje niet gewassen!!" Oeps die lag nog op mn kamer :(

Judith said...

In eerste instantie zou m'n vriend voor de was zorgen maar het schiet er te vaak bij in. Aangezien ik overdag vaak thuis ben, was ik nu onze was. Gelukkig vind ik het geen rotklusjes, hier ook twee wasmanden; 1 voor de donkere en 1 voor de lichte was. En één keer in de week wassen? Daar red ik het echt niet mee, er wordt hier minstens 3/4 keer gewasen.
Groetjes Judith

angel said...

ohhh nic zó herkenbaar! Alleen gelukkig heb ik het niet met de was! Maar het hele gebeuren op zich is echte mannenlogica. En het is echt iets vrouwelijks om ons daar druk om te maken hahahaha
btw het gesprek is goed gegaan, zenuwen waren niet nodig!
liefs
angela

Anonymous said...

ow dat is wel irritant hoor, maar volgends mij ook een echte mannen eigenschap dat ze het gewoon ergens neer gooien en nergens op letten..

hier is het meestal het ophangen.. meneer weet het altijd beter.. en anders gaat die hetzelf anders hangen :S

Groetjes Tamara