Sunday, December 10, 2006

Praise and cobbler

Today has been a good day. We slept in, I got breakfast in bed and then we cosily watched two Friends episodes. This afternoon we went for a walk (it was a beautiful day!) and tonight we fixed berry cobbler for dessert. I love berry cobbler, it's my absolute favorite American dessert. Tonight we have a dance class (we haven't been in three weeks but I feel up to it so we'll give it a try). In honor of this good day, here's my recipe.

Dutchnic's berry cobbler
Needed:
- 500 gr. fruit. Berries, apple, peach, or any mix of fruit. Can be frozen or thawed. Everything is good!
- 100 gr. flour
- 50 gr. butter, right out of the fridge so it's still hard
- 50 gr. sugar
- 1 teaspoon cinnamon

Heat oven to 180° C. Put fruit in large oven dish, add half of the sugar and all of the cinnamon. Mix well. In a separate bowl, mix flour and sugar and cut in the butter, using a fork or a pastry blender (see picture). When it looks like bread crumbs, cover the fruit. Put it in the oven.
After ±45 minutes you have a wonderful dessert. Careful, it's hot! Great with vla, whipped cream and/or ice cream. Enjoy!

8 comments:

Anonymous said...

Wahey!!! Weer een recept!!

Goed te horen dat je je wat actiever voelt. Doe het niet te wild, maar geniet er wel van.

Anonymous said...

Dat klinkt heel lekker!! En ik had nog nooit eerder een 'pastry blender' gezien. Weer wat geleerd.

Anonymous said...

Een lekker dagje.. en het dessert klinkt erg lekker zeg

grtz Tamara

Anonymous said...

That's a good thing that you're feeling a bit better now.. Hope the line will continue to rise....

Anonymous said...

Bedankt voor je recept! Ik ga het morgen gelijk even uitproberen!

Anonymous said...

Whoh, dat klinkt zooo lekker! Die ga ik zeker een keer maken!

Anonymous said...

Die kom ik wel eens bij je eten. Hoe ging de tonijn?

Anonymous said...

OK, ik heb geen ovenschaal. Eerst ff eentje kopen.